Resepti

Hirssitabbouleh

Jaana Kankaanpää
Aromikas tabbouleh on alkuaan libanonilainen salaatti.

Hirssitabbouleh

6–8 annostaAinekset
  • 2 dl kuorettomia hirssinjyviä
  • 8 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kuivattua minttua
  • 4 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1/2 kurkku
  • 1 ruukku persiljaa
  • 2—3 mintun oksaa
  • 2—3 korianterin oksaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl suolaa
Valmistusohje

Huuhtele jyvät ensin kylmällä vedellä ja sitten kiehuvalla vedellä. Keitä suolalla ja mintulla maustetussa vedessä 25 minuuttia. Sekoita välillä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

Hienonna sipuli, kuutioi tomaatit ja kurkku. Leikkaa yrtit veitsellä silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua pari tuntia. Tarjoa salaattina esimerkiksi uunimakkaran ja sinapin kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit