Resepti

Gruusialainen kaalilaatikko

Jaana Kankaanpää
Gruusialainen kaalilaatikko muhii ensin liedellä ja lopuksi vielä uunissa.

Gruusialainen kaalilaatikko

4–5 annostaAinekset
  • 1 kg valkokaalia
  • 1 iso sipuli
  • 2—3 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 maustekurkku
  • 1 prk smetanaa
  • 1 l paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 2 dl punaleimaista emmentalraastetta
Valmistusohje

Suikaloi kaali ja sipuli, hienonna valkosipulin kynnet. Kuullota kasvissuikaleet voissa ja lisää joukkoon vettä. Anna hautua hiljalleen kannen alla reilu tunti. Leikkaa maustekurkku suikaleiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja puolet juustoraasteesta.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele loppu juustoraaste vuoan pinnalle. Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa lisäksi puolukkahilloa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit