Resepti

Herrasväenleivät

Jaana Kankaanpää
Samasta perustaikinasta syntyy sen seitsemää sorttia pikkuleipiä. Vadelmamarmeladilla täytettyjä herrasväenleipiä etuoikealla.

Herrasväenleivät

noin 40 kplMurotaikina
  • 200 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte
  • noin 1 dl vadelmamarmeladia tai kiinteää hilloa
Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan jauho-leivinjauheseos.

Kauli murotaikina 2–3 millimetrin levyksi ja ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan noin 5-senttisiä kakkuja. Jos sinulla on pienen pieni sydänmuotti, tee puoleen pikkuleivistä keskelle sydämen muotoinen aukko.

Paista pikkuleipiä 200 asteessa noin 5 minuuttia. Jäähdytä. Levitä täytettä kahden jäähtyneen pohjan väliin. Sokeroi pikkuleivät.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit