Resepti

Chili con carne

Jaana Kankaanpää
Chili con carne on tuhti papu-jauhelihakastike. Sen chilin määrää ja tulisuutta voi jokainen kokki säädellä mieltymystensä mukaan.

Chili con carne

5–6 annostaAinekset
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl jeeraa eli juustokuminaa
  • 2 (noin 250 g) isoa sipulia
  • (pieni, punainen chili)
  • 2–3 valkosipulin kynttä
  • 3 tomaattia
  • 5 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio (glutamaatiton)
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 1 rasia (100 g) chilituorejuustoa
  • 3 dl kypsiä, punaisia papuja
Valmistusohje

Kuutioi kuoritut sipulit sekä valkosipulit. Lohko tomaatit. Sulata voi pannulla ja ruskista jauheliha kevyesti.

Lisää sipulikuutiot ja jeera.

Kääntele seosta pannulla, kunnes sipulit hiukan pehmenevät. Lisää tomaattilohkot, vesi, murennettu lihaliemikuutio ja tomaattisose. Hauduta seosta noin 20 minuuttia.

Sekoita joukkoon tuorejuusto ja kypsät pavut. Kuumenna ja sekoita varovasti, jotta pavut pysyvät ehjinä.

Mikäli olet tulisemman kastikkeen ystävä, lisää pieni chili kuutioituna kastikkeeseen kiehumaan.

Keitä kastikkeen lisäksi riisi-kauraseosta.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit