Ruoka

Graavilohi

Resepti 10.04.2015 Anneli Pessala
Pääruoka, Alkuruoka, Kala, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Käytä lohen maustamiseen merisuolaa, sokeria, roseepippuria ja tilleistä varret. Tillin tupsut voi käyttää kastikkeeseen

Graavilohi

noin 12 annostaAinekset
  • noin 700 g kirjolohi- tai lohifileetä
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl roseepippuria rouheena
  • tillin varsia
Koristeluun
  • sitruunaviipaleita
Valmistusohje

Laita kala nahkapuoli alaspäin vuokaan. Ripottele pinnalle mausteet.

Nypi tillin tupsut ja laita pelkät varret kalan pinnalle. Peitä filee kelmulla ja laita päälle kevyt paino. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Leikkaa viipaleiksi ja koristele.

Vinkki

Lisää pinnalle raastettua piparjuurta yhdessä mausteiden kanssa.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Kahvinen appelsiinikakku

Resepti
Makea leivonnainen, Viljatuotteet, Kodin juhlat

Irish coffee -mousse

Resepti
Jälkiruoka, Maitotuotteet, Kodin juhlat

Kahvimarinoitu lihapata

Resepti
Pääruoka, Liha, Kodin juhlat

Kahvi-kermakastike

Resepti
Kastike, Kodin juhlat, Riista