Resepti

Hernesosekeitto ja marinoidut katkaravut

Jaana Kankaanpää
Kookosmaito tekee keitosta kermaisen pehmeän, mutta laktoosittomasti.

Hernesosekeitto ja marinoidut katkaravut

6 annostaAinekset
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 600 g pakasteherneitä
  • 1 tlk (4 dl) kookosmaitoa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2–3 tl piparjuuritahnaa
Päälle
  • 200 g katkarapuja
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • ½ limetin mehu
  • (suolaa)
Valmistusohje

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää jäiset herneet, kookosmaito, mustapippuri ja suola. Keitä noin 5 minuuttia.

Lisää chilikastike, soijakastike ja piparjuuritahna. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku.

Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna korianteri silpuksi. Sekoita katkarapujen joukkoon yrttisilppu ja limettimehu. Tarkista suolaisuus.

Tarjoa keiton lisänä tuoretta leipää.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit