Hernesosekeitto ja marinoidut katkaravut
Keitto, Kasvikset, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Kookosmaito tekee keitosta kermaisen pehmeän, mutta laktoosittomasti.
Hernesosekeitto ja marinoidut katkaravut
6 annostaAinekset- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 600 g pakasteherneitä
- 1 tlk (4 dl) kookosmaitoa
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl suolaa
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl soijakastiketta
- 2–3 tl piparjuuritahnaa
Päälle- 200 g katkarapuja
- 1 dl tuoretta korianteria
- ½ limetin mehu
- (suolaa)
ValmistusohjeKuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää jäiset herneet, kookosmaito, mustapippuri ja suola. Keitä noin 5 minuuttia.
Lisää chilikastike, soijakastike ja piparjuuritahna. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku.
Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna korianteri silpuksi. Sekoita katkarapujen joukkoon yrttisilppu ja limettimehu. Tarkista suolaisuus.
Tarjoa keiton lisänä tuoretta leipää.
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää jäiset herneet, kookosmaito, mustapippuri ja suola. Keitä noin 5 minuuttia.
Lisää chilikastike, soijakastike ja piparjuuritahna. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku.
Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna korianteri silpuksi. Sekoita katkarapujen joukkoon yrttisilppu ja limettimehu. Tarkista suolaisuus.
Tarjoa keiton lisänä tuoretta leipää.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut kaikki maksuttomat juttusi tämän viikon osalta.
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.