Resepti

Feta-perunasalaatti

Jaana Kankaanpää
Perinteinen perunasalaatti saa vaihteeksi öljykastikkeen sekä yrtti- ja juustolisän.

Feta-perunasalaatti

6 annostaAinekset
  • 1 kg perunoita (kiinteä lajike)
  • 200 g fetaa tai salaattijuustoa
  • 1 omena
  • 1 etikka- tai suolakurkku
  • 1 ½ dl kivettömiä kalamata-oliiveja
  • 100 g kevätsipulia
Kastike
  • 1 dl rypsiöljyä
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 ½ rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
Valmistusohje

Kuori perunat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi. Valuta.

Mittaa kastikkeen aineet salaattikulhoon ja vatkaa sekaisin.

Paloittele valutetut perunat lämpiminä. Kääntele ne varovasti kastikkeeseen ja anna maustua peitettynä viileässä vähintään pari tuntia tai vaikka yön yli.

Paloittele juusto. Kuori ja kuutioi omena. Silppua etikkakurkku. Halkaise oliivit ja hienonna kevätsipulit. Kääntele kaikki varovasti perunoiden joukkoon.

Tarjoa feta-perunasalaatti salaattibaarin osana tai sellaisenaan lihapullien tai höyrytettyjen nakkien kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit