Resepti

Cheese cake eli juustokakku

Jaana Kankaanpää
Muhkeasta juustokakusta riittää syötävää ainakin kymmenelle hengelle.

Cheese cake eli juustokakku

10—12 annostaPohja
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 500 g maitorahkaa
  • 2 prk (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 4 munaa
Valmistusohje

Valmista pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm:n ja korkeudeltaan 7 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka peitettynä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Yhdistä kulhossa täytteen ainekset, perunajauhot siivilän läpi. Vatkaa sähkövatkaimella täyte tasaiseksi. Kaada täyte taikinapohjalle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunti. Laita vuoan alle leivinpelti, jotta mahdollisesti valuva rasva ei valu uuniin. Peitä kakku tarvittaessa paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.

Anna kakun jäähtyä ja irrota vuoasta. Sihtaa kakulle halutessasi tomusokeria. Tarjoa marja-kastikkeen (esimerkiksi vadelma tai mustaherukka) kanssa.

Vinkki

Marjakastike: soseuta noin litra marjoja. Puserra sose siivilän läpi. Makeuta sokerilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit