Resepti

Haukikvenellit eli haukipyörykät

Jaana Kankaanpää
Haukikvenellit kypsennetään suolalla maustetussa vedessä keittämällä. Tarjoa pyörykät limettikastikkeen kera.

Haukikvenellit eli haukipyörykät

noin 12 kplAinekset
  • 400 g nahatonta haukifileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 2 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
  • 1 valkuainen
  • 2 dl kuohukermaa
Keittämiseen
  • 2 l vettä
  • 2 tl suolaa
Valmistusohje

Kuutioi jääkaappikylmä kalafilee. Jauha monitoimikoneella tasaiseksi. Mausta massa suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunankuorella. Erottele munasta keltuainen ja valkuainen. Lisää valkuainen seokseen. Kaada jääkaappikylmä kerma hiljalleen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Anna massan olla jääkaapissa pari tuntia.

Muotoile mureketaikinasta ruokalusikan avulla 12 soikeaa pyörykkää eli kvenelliä.

Keitä pyörykät suolalla maustetussa vedessä kypsiksi eli noin 6 minuuttia.

Tarjoa pyörykät limettikastikkeen kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit