Resepti

Kinkku-artisokkasalaatti

Jaana Kankaanpää
Ilmakuivatusta kinkusta ja vihannessäilykkeistä rakennat salaatin pikavauhtia.

Kinkku-artisokkasalaatti

6 annostaAinekset
  • ½ kerää jäävuorisalaattia
  • 1 ruukku viinisuolaheinää
  • 1 prk (290/160 g) artisokansydämiä öljyssä tai vedessä
  • noin 200 g ilmakuivattua kinkkua
  • ½ dl kuivattuja karpaloita
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 dl leipäkrutonkeja
Kastike
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 1 prk (2 dl) kermaviiliä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ tl mustapippuria
  • (suolaa)
Valmistusohje

Tee ensin kastike. Murustele homejuusto kermaviilin joukkoon. Lisää muut aineet ja sekoita. Siirrä peitettynä jääkaappiin maustumaan mielellään pariksi tunniksi.

Huuhdo, kuivaa ja revi jääsalaatin lehdet laakealle vadille. Levitä päälle viinisuolaheinät.

Valuta ja puolita artisokansydämet. Kietaise kinkkuviipaleet löyhiksi rulliksi. Nostele artisokat, kinkut, karpalot ja kaprikset salaatinlehtien lomaan. Ripottele pinnalle krutongit.

Tarjoa kastike erillisestä astiasta.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit