Resepti

Kahvikissan tiikerikakku

Jaana Kankaanpää
Mokka maustaa tiikerikakkua.

Kahvikissan tiikerikakku

noin 20 viipalettaAinekset
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • ½ dl kermaa
  • 1 rkl murukahvia
Valmistusohje

Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Vatkaa vaahtoon munat yksitellen ja ruokalusikallinen jauhoseosta perään, niin seos ei juoksetu.

Ota taikinasta kolmasosa erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe sekä kermaan liuotettu murukahvi.

Voitele noin 1,8 litran vetoinen kakkuvuoka ja jauhota se kidesokerilla.

Levitä vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä sen päälle tumma taikina ja päälle loppu vaalea taikina. Nostele haarukalla pohjasta pinnalle aaltomaisesti ympäri koko vuokaa, näin syntyy tiikeriraidoitus.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku tarjolle ja koristele halutessasi tomusokerilla ennen tarjoilua.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit