Resepti

Katajanmarjasilakat

Jaana Kankaanpää
Katajanmarjasilakat tarjotaan alkupalana muiden kylmien kalaruokien ja esimerkiksi saaristolaisleivän kera. Kuvassa silakat on koristeltu granaattiomenansiemenillä hetkeä ennen tarjoilua.

Katajanmarjasilakat

10–15 annostaAinekset
  • 500 g silakkafileitä
  • 2 sipulia
Mausteliemi
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 1/2 dl vettä
  • 2 rkl katajanmarjoja rouhittuna
  • 2 rkl suolaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 tl kokonaisia valkopippureita
Valmistusohje

Leikkaa silakkafileet haarukkapaloiksi.

Kokoa kerroksittain viipaloidun punasipulin ja valkosipulirouheen kanssa lasipurkkiin.

Keitä mausteliemi. Jäähdytä ja kaada lasipurkkiin kalojen päälle. Anna maustua pari vuorokautta kylmässä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit