Resepti

Japanilainen lohi-ramen

Jaana Kankaanpää
Japanilainen lohi-ramen koostuu kulhon pohjalle laitetuista sattumista sekä päälle annosteltavasta liemestä.

Japanilainen lohi-ramen

5–6 annostaLiemi
  • 1 l vettä
  • 2 pussia misokeittoaineksia
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 sitruunaruoho halkaistuna
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
Sattumat
  • 150 g nuudeleita
  • 100 g lehtikaalia
  • 100 g herkku- tai siitakesieniä
  • 200 g kirjolohta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 muna
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl voita
  • 1 pieni makea chilipalko
Valmistusohje

Laita liemen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 15 minuuttia. Ota sitruunaruohon palat pois kattilasta.

Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja valuta lehtikaali. Leikkaa suikaleiksi ja pyöräytä voissa pannulla. Puhdista ja viipaloi sienet. Paista pannulla kypsiksi.

Leikkaa kirjolohi suikaleiksi ja mausta suolalla. Pyörittele suikaleet ensin vatkatussa munassa ja sitten seesaminsiemenissä. Paista pannulla kypsiksi.

Jaa lämpimät sattumat lautasille ja annostele kuuma liemi päälle. Koristele annokset chiliviipaleilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit