Ruoka

Hyydytetyt kasvisleivokset

Resepti 04.05.2018 Anneli Pessala
Suolainen leivonnainen, Kasvikset, Viljatuotteet, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Hyydytetyn kasviskakkulevyn voi leikata valmiiksi annospaloiksi ja koristella pinjansiemenillä, tomaatilla ja basilikalla.

Hyydytetyt kasvisleivokset

noin 24 palaaAinekset
  • 8 isoa viipaletta grahampaahtoleipää
Täyte
  • 1–2 (600 g) munakoisoa
  • 3 (300 g) vihreää paprikaa
  • 3 liivatelehteä
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 prk (à 180 g) salaattijuustoa
Koristeluun
  • pinjansiemeniä
  • kirsikkatomaatteja
  • basilikan lehtiä
Valmistusohje

Leikkaa munakoiso ja paprikat pitkittäin puoliksi. Poista paprikoista siemenet. Paahda 250 asteessa noin puoli tuntia, kunnes kasvisten kuoret alkavat tummua. Jäähdytä ja vedä kuoret irti.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Soseuta jäähtyneet kasvikset sauva-sekoittimella. Lisää valutetut juustonpalat ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. Purista liivatelehdet ja sulata kiehuvaan sitruunamehuun tai veteen. Sekoita täytteeseen ja anna seoksen hyytyä, jotta sen voi levittää pohjille.

Leikkaa leivistä reunat ohuesti pois. Levitä palat leivinpaperin päälle tarjottimelle, 2 x 3 palaa. Levitä päälle hiukan hyytynyt täyte. Pistele pintaan cocktailtikkuja ja levitä niiden päälle tuorekelmu. Anna hyytyä seuraavaan päivään kylmässä.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla koko ajan sekoittaen. Jäähdytä. Leikkaa hyytynyt levy 24:ään osaan. Koristele palat kirsikkatomaatilla, pinjansiemenillä ja basilikanlehdillä.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Punajuurikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Kodin juhlat, Arjen suosikit

Makoisa pataleipä

Resepti
Suolainen leivonnainen, Viljatuotteet, Arjen suosikit

Peruna-juustopalat

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset, Viljatuotteet, Arjen suosikit