Ruoka

Juustoteeleivät

Resepti 17.04.2015 Anneli Pessala
Suolainen leivonnainen, Välipala, Viljatuotteet, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Teekupillinen saa täydellisen parin lämpimästä teeleivästä ja tyrnihillosta.

Juustoteeleivät

8 palaaAinekset
  • 3 1/2 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl juustoraastetta, esim. punaleima emmental
  • 2 dl maitoa
  • 50 g voita sulatettuna
Valmistusohje

Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää joukkoon suola ja juustoraaste. Sekoita nopeasti joukkoon maito ja voisula. Taputtele uunipellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin kaksi leipälautasen kokoista sentin paksuista teeleipää.

Pistele leivät haarukalla ja vedä pintaan leivinpyörällä jälki niin, että syntyy neljä palaa. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä esimerkiksi tyrnihillon ja teen kanssa.

Vinkki

Lisää taikinaan (150 g) porkkana raastettuna.

Gluteenittomat teeleivät

Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Lanttu-omenakeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Arjen suosikit, Joulu, Kodin juhlat

Punajuurikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Kodin juhlat, Arjen suosikit