Ruoka

Juustofondue

Resepti 27.01.2017 Helena Saine-Laitinen
Kastike, Maitotuotteet, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Kokeile juustofonduen nesteenä vaihteeksi viinin sijaan olutta.

Juustofondue

4 annostaAinekset
  • 50 g voita
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 plo (3,3 dl) keskiolutta
  • 250 g punaleimaista emmentaljuustoa raastettuna
  • 150 g kermajuustoa raastettuna (esimerkiksi Ritari)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1/4 tl savupaprikajauhetta
Lisäksi
  • vaaleaa maalaisleipää tai patonkia
  • erilaisia kasviksia ja/tai hedelmiä
Valmistusohje

Valmista fondue pinnoitetussa kattilassa tai padassa liedellä. Siirrä valmiina pöytään lämpökynttiläalustalle.

Sulata padassa voi. Sekoita joukkoon jauhot. Älä ruskista. Kaada olut pataan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.

Lisää raasteet vähän kerrallaan, kunnes seos on tasaista ja juustot sulaneet. Tarkista juustofonduen maku ja mausta tarpeen mukaan.

Tarjoa juustofonduen lisänä mielellään vähän kuivahtanutta, maukasta leipää. Kokeile myös erilaisia kasviksia ja hedelmiä. Dippaa fonduehaarukassa pala kerrallaan kuumaan juustokastikkeeseen, siirrä suupala omalle lautaselle ja nauti.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Punajuurikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Kodin juhlat, Arjen suosikit

Makoisa pataleipä

Resepti
Suolainen leivonnainen, Viljatuotteet, Arjen suosikit

Peruna-juustopalat

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset, Viljatuotteet, Arjen suosikit