Resepti

Kaali-pekonipata

Jaana Kankaanpää
Kaali-pekonipata on koristeltu tuoreella meiramilla.

Kaali-pekonipata

6–8 annostaAinekset
  • 1 pkt (120 g) fileepekonia
  • 2 sipulia
  • 3 porkkanaa
  • 1–2 valkosipulin kynttä
  • 400 g hapankaalia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 dl vettä
  • 5 maustepippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 rkl meiramia
  • 1 prk smetanaa
  • (persiljasilppua)
Valmistusohje

Kuori ja suikaloi kasvikset. Hienonna pekoni ja ruskista kevyesti padan pohjalla. Sekoita joukkoon suikaloidut kasvikset sekä hapankaali. Lisää murennettu liemikuutio, mausteet ja vesi.

Kypsennä tiiviin kannen alla miedolla lämmöllä noin tunti. Lisää smetana ja kuumenna. Tarkista maku ja ripottele pinnalle halutessasi hienonnettua persiljaa. Tarjoa tuoreen leivän kera.

Vinkki

Voit korvata osan hapankaalista tavallisella kaalilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit