Ruoka

Kerrosherkku tropiikin hedelmistä

Resepti 29.12.2017 Helena Saine-Laitinen
Jälkiruoka, Hedelmät, Maitotuotteet, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Eksoottiset hedelmät ja raikas sitruunavaahto tuovat jälkiruokapöytään tuulahduksen tropiikista.

Kerrosherkku tropiikin hedelmistä

6 annostaAinekset
  • 1 syöntikypsä mango
  • 1 granaattiomena
  • 3 passionhedelmää
Sitruunavaahto
  • 1 prk (2 dl) kuohukermaa
  • 1 prk (200 g) sitruunarahkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje

Leikkaa mangon hedelmäliha kuutioiksi. Irrota granaattiomenasta siemenet. Halkaise passionhedelmät ja kaavi lusikalla sisus kulhoon.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sitruunarahka sekä sokerit.

Rakenna jälkiruoka pikku kippoihin tai jalallisiin laseihin. Lusikoi pohjalle mangokuutioita, lisää kerros vaniljavaahtoa, sitten granaattiomenan siemeniä ja toinen kerros vaahtoa. Lusikoi pinnalle passionhedelmää ja koristele annokset halutessasi kauralastuilla, vohveleilla tai muilla kekseillä.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Aprikoosi-rommikakku

Resepti
Makea leivonnainen, Hedelmät, Joulu, Kodin juhlat

Luumuboston

Resepti
Makea leivonnainen, Hedelmät, Viljatuotteet, Joulu, Kodin juhlat

Raikas sitruskakku

Resepti
Makea leivonnainen, Hedelmät, Viljatuotteet, Kodin juhlat, Joulu, Pääsiäinen

Viikunahyrrät

Resepti
Makea leivonnainen, Hedelmät, Viljatuotteet, Joulu