Ruoka

Jauhelihalasagne

Resepti 24.11.2017 Anneli Pessala
Pääruoka, Liha, Pasta, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Anna jauhelihalasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua, jotta maut ja rakenne tasoittuvat.

Jauhelihalasagne

4-6 annostaAinekset
  • 9 lasagnelevyä
Jauhelihakastike
  • 1 pak (400 g) jauhelihaa
  • 2 isoa sipulia
  • 2–4 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl voita
  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 rkl sokeria
Juustokastike
  • 2–3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 6 dl maitoa
  • 1 pussi (150 g) emmentalraastetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
Pinnalle
  • 1–2 tomaattia pieninä kuutioina
  • persiljasilppua
Valmistusohje

Paista pannulla jauheliha ja hienonnetut sipulit sekä valkosipuli. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama minuutti.

Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste.

Mausta kastike.

Levitä puolet juustokastikkeesta voidellun lasagnevuoan pohjalle ja lado päälle kolme lasagnelevyä. Lisää päälle puolet lihakastikkeesta. Lado päälle kolme lasagnelevyä ja loput lihakastikkeesta. Lado päälle loput kolme lasagnelevyä ja kaada päälle loppu juustokastike.

Kypsennä 175 asteessa noin tunti. Koristele vuoka tomaattikuutioilla ja persiljalla.

Vinkki

Korvaa jauheliha broilerisuikaleilla tai härkiksellä.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Makkaravuoka

Resepti
Pääruoka, Liha, Arjen suosikit

Perunarieskat

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunamuusi

Resepti
Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunaletut

Resepti
Pääruoka, Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit