Ruoka

Kauracookies

Resepti 26.02.2016 Anneli Pessala
Jälkiruoka, Makea leivonnainen, Viljatuotteet, Marjat, Villiruoka, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Rapeat cookiet kruunaavat retkikahvit.

Kauracookies

noin 35 kplAinekset
  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl puolukoita tai 50 g tummaa suklaata
Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita seokseen nopeasti yhdistetyt kuivat aineet.

Pyöritä taikina tangoksi ja jaa 35 osaan. Pyöritä palat kämmenten välissä ensin palloiksi ja paina pallot litteiksi.

Laita ne leivinpaperille pellille, jätä leviämisvaraa. Paina päälle muutamia puolukoita. Jos käytät suklaata, niin rouhi se ja sekoita taikinan joukkoon.

Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kauniin vaaleanruskeita.

Anna jäähtyä hyvin ja säilytä kannellisessa purkissa.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Paprikapiiras

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset

Täytetyt paprikat

Resepti
Pääruoka, Alkuruoka, Kasvikset

Salsakastike

Resepti
Kastike, Kasvikset

Gulassikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Liha