Resepti

Hunajainen uunilohi

Jaana Kankaanpää
Sitruuna, oliivit ja yrtit raikastavat hunajaista uunilohta.

Hunajainen uunilohi

6 annostaAinekset
  • noin 1 kg lohifileetä
  • 1 sitruuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1–2 valkosipulinkynttä viipaloituna
  • ½ dl mustia kivettömiä oliiveja viipaloituna
  • ½ dl basilikan lehtiä
Valmistusohje

Nosta lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Kuivaa pinta talouspaperilla ja poista mahdolliset ruodot pinseteillä.

Pese sitruuna huolellisesti. Leikkaa puolet ohuiksi viipaleiksi ja purista toisesta puolesta mehu. Sivele mehu kalan pintaan. Ripottele päälle suola ja pippuri. Valuta hunaja tasaisesti kalalle ja ripottele pintaan valkosipuliviipaleet, oliivit ja basilikan lehdet. Levitä sitruunaviipaleet päällimmäiseksi.

Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää.

Tarjoa lisänä kukkakaali-parsakaaligratiinia ja vihreää salaattia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit