Resepti

Kasvishöystöä leivällä

Jaana Kankaanpää
Reilu viipale paahdettua maalaisleipää on rapea alusta pannulla haudutetulle kasvishöystölle.

Kasvishöystöä leivällä

2–3 annostaAinekset
  • 1 (noin 250 g) kesäkurpitsa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tomaatti
  • 1/2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tuoretta basilikaa tai oreganoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
  • 3 isoa viipaletta maalaishiivaleipää
  • 3–6 mustaa kivetöntä oliivia
Valmistusohje

Kuutioi kesäkurpitsa, valkosipulin kynsi sekä tomaatti. Kuumenna öljy pannulla kuullota kasviksia noin viisi minuuttia.

Mausta seos suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Paahda isot leipäviipaleet. Jaa seos leiville ja laita päälle oliivit pilkottuna.

Tarjoa tuoreen salaatin kanssa esimerkiksi iltapalana.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit