Ruoka

Kasvishöystöä leivällä

Resepti 01.09.2017 Anneli Pessala
Lisuke, Kasvikset
Jaana Kankaanpää
Reilu viipale paahdettua maalaisleipää on rapea alusta pannulla haudutetulle kasvishöystölle.

Kasvishöystöä leivällä

2–3 annostaAinekset
  • 1 (noin 250 g) kesäkurpitsa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tomaatti
  • 1/2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tuoretta basilikaa tai oreganoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
  • 3 isoa viipaletta maalaishiivaleipää
  • 3–6 mustaa kivetöntä oliivia
Valmistusohje

Kuutioi kesäkurpitsa, valkosipulin kynsi sekä tomaatti. Kuumenna öljy pannulla kuullota kasviksia noin viisi minuuttia.

Mausta seos suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Paahda isot leipäviipaleet. Jaa seos leiville ja laita päälle oliivit pilkottuna.

Tarjoa tuoreen salaatin kanssa esimerkiksi iltapalana.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Paprikapiiras

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset

Täytetyt paprikat

Resepti
Pääruoka, Alkuruoka, Kasvikset

Salsakastike

Resepti
Kastike, Kasvikset

Gulassikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Liha