Ruoka

Haukimureke

Resepti 18.05.2018 Anneli Pessala
Pääruoka, Kala, Villiruoka
Jaana Kankaanpää
Hauki on vaalealihainen, miedonmakuinen ja vähärasvainen saaliskala. Vaikka isot kalat ovat puisevia, ne sopivat erinomaisesti murekkeeseen.

Haukimureke

8 annostaAinekset
  • 2 (500 g) nahatonta haukifileetä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
  • 2 keltuaista
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 2 valkuaista
Koristeeksi
  • sitruunaa
  • ruohosipulia
Valmistusohje

Jauha kalafileet mahdollisimman kylminä hyvin hienoksi lihamyllyllä tai monitoimikoneessa. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuesti pois.

Lisää kalamassan joukkoon muut ainekset valkuaisia lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon. Valkuaisvaahto sitoo ilmaa ja tekee murekkeesta kuohkean.

Taikinaa ei kannata sekoittaa liikaa.

Laita massa voideltuun ja korppujauhotettuun noin litran vuokaan tai annosvuokiin.

Kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunti. Annosvuoassa mureke kypsyy vähän nopeammin. Kumoa tarjolle ja koristele ruohosipulilla ja sitruunaviipaleilla.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Lanttu-omenakeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Arjen suosikit, Joulu, Kodin juhlat

Punajuurikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Kodin juhlat, Arjen suosikit