Ruoka

Homburgin juustohauki

Resepti 20.05.2016 Anneli Pessala
Pääruoka, Kala, Sienet, Villiruoka
Jaana Kankaanpää
Homburgin juustohauki tunnetaan myös nimellä Hauki à la Homburg. Valmis juustohauki viimeistellään ruskeilla herkkusieniviipaleilla ja ruohosipulisilpulla.

Homburgin juustohauki

4 annostaAinekset
  • 2 (noin 600 g) haukifileetä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 25 g voita
  • 2 keltuaista
  • 1/2 dl mustaleimaemmentaljuustoraastetta
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • noin 1/2 rasiaa (à 200 g) raputuorejuustoa
Pinnalle
  • 100 g tummia herkkusieniä
  • voita
  • ruohosipulia
Valmistusohje

Poista fileistä ruotorivi. Irrota nahka. Mausta fileet suolalla ja sitruunamehulla.

Sekoita voisula ja keltuaiset. Pyöritä fileet ensin voi-keltuaisseoksessa ja sitten juustoraaste-korppujauhoseoksessa. Taputa pinta tiiviiksi. Nosta voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kerma ja tuorejuusto. Levitä seos kalojen päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Puhdista herkkusienet sudilla ja viipaloi. Paista voissa pannulla kypsiksi. Levitä ennen tarjoilua kalan päälle.

Ripottele pinnalle lopuksi ruohosipulisilppua.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Puolukka-piparimalja

Resepti
Jälkiruoka, Marjat, Joulu

Omenaserbetti

Resepti
Jälkiruoka, Hedelmät, Joulu

Joulutiramisu

Resepti
Makea leivonnainen, Jälkiruoka, Viljatuotteet, Joulu, Kodin juhlat

Viktorian kookosherkku

Resepti
Jälkiruoka, Maitotuotteet, Joulu