Ruoka

Juhlajuoma jäämaljassa

Resepti 01.06.2018 Anneli Pessala
Juoma, Hedelmät, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Lasiastiaan tehty jäämalja on kauniin näköinen ja samalla käytännöllinen, koska se pitää juoman kylmänä.

Juhlajuoma jäämaljassa

noin 10 annostaJäämalja
  • 5 dl omenatäysmehua
  • vettä
  • mintunoksia
  • 4–5 kumkvattia
Booli
  • 1 l ananas- tai omenatäysmehua
  • 1 pullo (1,5 l) Citronelle-kivennäisvettä
Valmistusohje

Tarvitset kaksi pakastamisen kestävää astiaa.

Laita iso (halkaisija noin 27 cm) ja pieni astia (halkaisija noin 22 cm) sisäkkäin. Täytä astioiden väli mehu-vesiseoksella. Jätä yläreunasta vajaaksi, koska neste laajenee jäätyessään. Asettele astioiden väliin mintunoksia ja kumkvattiviipaleita.

Jotta pienempi astia pysyy paikallaan jäätymisen ajan, vedä pakkausteippiä kulhojen yli tai laita pakastimesta rasia painoksi pienempään kulhoon.

Pakasta maljaa vähintään 10 tuntia.

Ota kulho pakastimesta vähän ¬ennen tarjoilua. Kaada pieneen ¬astiaan haaleaa vettä ja kierrä se irti. Kaada jäämaljaan mehu ja kivennäisvesi. Jääkerros sulaa ¬hiljalleen ja pitää juoman kylmänä.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Lanttu-omenakeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Arjen suosikit, Joulu, Kodin juhlat

Punajuurikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Kodin juhlat, Arjen suosikit