Ruoka

Herkkuvartaat

Resepti 09.10.2015 Anneli Pessala
Pääruoka, Välipala, Liha, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Herkkuvartaiden kanssa maistuu ketsuppi, tartarkastike tai valmis juustokastike.

Herkkuvartaat

noin 10 annostaAinekset
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 pussi sipulikeittoaineksia
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 valkosipulinkynsi
Tartarkastike
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 dl sinappista kurkkusalaattia
Valmistusohje

Yhdistä kermaviiliin sipulikeittoainekset ja korppujauhot. Anna turvota 15 minuuttia. Hienonna valkosipuli ja lisää yhdessä jauhelihan ja munan kanssa kermaviiliseokseen. Sekoita hyvin. Muotoile taikinasta grillitikkujen päihin soikeita tankoja. Kypsennä uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 20–25 minuuttia.

Sekoita tartarkastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa vartaiden kanssa. Myös ketsuppi ja valmis juustokastike maistuvat vartaiden kanssa.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Paprikapiiras

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset

Täytetyt paprikat

Resepti
Pääruoka, Alkuruoka, Kasvikset

Salsakastike

Resepti
Kastike, Kasvikset

Gulassikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Liha