Ruoka

Kalkkunapihvit uunissa

Resepti 07.04.2017 Marita Joutjärvi
Pääruoka, Liha
Jaana Kankaanpää
Uunivuoassa mahtuvat kypsymään samalla kertaa sekä kalkkunapihvit että lisäkebataatit.

Kalkkunapihvit uunissa

4 annostaAinekset
  • 1 rs (480 g) kalkkunan fileeleikkeitä
  • 2—3 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl suolaa
Päälle
  • 3 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 dl parmesaania raastettuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • ½ tl savupaprikajauhetta
Valmistusohje

Levitä öljy matalan uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle mausteet.

Levitä kalkkunapihvit vuokaan, painele mausteisiin ja käännä. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Pienennä leivät käsin tai koneella muruiksi. Lisää juustoraaste, öljy ja mausteet. Levitä seos lihojen päälle. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia.

Vinkki

Lohko lihojen väliin ohuita bataattipaloja, jotka olet pyöritellyt öljytilkassa, suolassa ja pippurissa ennen kypsentämistä.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Makkaravuoka

Resepti
Pääruoka, Liha, Arjen suosikit

Perunarieskat

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunamuusi

Resepti
Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunaletut

Resepti
Pääruoka, Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit