Ruoka

Kaali-makkarapata

Resepti 20.11.2015 Anneli Pessala
Pääruoka, Kasvikset, Liha, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Kalkkunalenkki tuo uutta makua kaalipataan.

Kaali-makkarapata

n. 6 annostaAinekset
  • 1 kg keräkaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1 iso (170 g) sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 dl esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
  • 7–8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 6–8 maustepippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 prk (2,5 dl) savupaprika ruokakermaa
  • 1 pkt (400 g) kalkkunalenkkiä
  • persiljaa
Valmistusohje

Suikaloi kaali, kuoritut porkkanat sekä sipuli. Sulata voi tilavassa kattilassa tai padassa ja kuullota kasviksia sekoitellen. Lisää hetken päästä ohrasuurimot, vesi, liemikuutio, suola sekä pippurit.

Hauduta välillä sekoitellen noin 40 minuuttia. Lisää lopuksi ruokakerma ja pilkottu lenkkimakkara. Voit halutessasi ruskistaa makkarapalat kevyesti paistinpannulla ennen pataan lisäämistä.

Kuumenna sekoitellen. Lisää tarvittaessa vettä. Viimeistele ruoka persiljasilpulla.

Tarjoa kuumana ruisleivän ja maidon kera.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Makkaravuoka

Resepti
Pääruoka, Liha, Arjen suosikit

Perunarieskat

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunamuusi

Resepti
Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunaletut

Resepti
Pääruoka, Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit