Ruoka

Kalkkunaa wieniläisittäin

Resepti 07.04.2017 Marita Joutjärvi
Pääruoka, Liha
Jaana Kankaanpää
Kalkkunan ohutleikkeet taipuvat myös wieniläisiin tahteihin.

Kalkkunaa wieniläisittäin

4 annosta Ainekset
  • 4 (noin 350 g) kalkkunan ohutleikettä
Leivitys
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippurirouhetta
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • 1 dl korppujauhoja
Paistamiseen
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
Lisäksi
  • 4 sitruunaviipaletta
  • 4 anjovisfileetä
  • 4—8 isoa kaprista
Valmistusohje

Ota lihat puoleksi tunniksi huoneenlämpöön.

Mittaa jauhot lautaselle ja sekoita mukaan mausteet. Riko munat toiselle lautaselle, lisää vesi ja vatkaa munien rakenne rikki. Kaada korppujauhot kolmannelle lautaselle.

Kääntele pihvit ensin jauho-mausteseoksessa, sitten munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa.

Kuumenna paistinpannulla rasva-öljyseos ja anna hieman ruskistua. Paista leikkeitä kohtalaisella lämmöllä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

Koristele leikkeet sitruunaviipaleilla, anjovisfileillä sekä kapriksilla. Tarjoa lisänä perunamuusia ja vihreää salaattia.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Makoisa pataleipä

Resepti
Suolainen leivonnainen, Viljatuotteet, Arjen suosikit

Peruna-juustopalat

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset, Viljatuotteet, Arjen suosikit

Omppuleipäset

Resepti
Suolainen leivonnainen, Hedelmät, Viljatuotteet, Arjen suosikit

Kahden sipulin turbaani

Resepti
Suolainen leivonnainen, Viljatuotteet, Kasvikset, Arjen suosikit