Ruoka

Karpalokupit

Resepti 18.09.2015 Anneli Pessala
Makea leivonnainen, Jälkiruoka, Marjat, Viljatuotteet, Villiruoka, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Karpalokupissa suolainen, makea ja hapan muodostavat hienon makuyhdistelmän.

Karpalokupit

8 annostaPohja
  • 100 g voita
  • 1/2 dl sokeria tai fariinisokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl suolapähkinärouhetta
Karpalokinuskitäyte
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • noin 3 dl karpaloita
Vaniljatäyte
  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
  • suolapähkinärouhetta
Valmistusohje

Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Nypi sekaan muut ainekset. Taputtele taikina kahdeksan muffinivuoan pohjalle ja reunoille. Pyöritä foliopalasta rengas ja laita se taikinapohjalle estämään reunojen laskun paiston aikana. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuumenna kerma ja fariinisokeri. Keitä noin 10 minuuttia ja lisää karpalot. Jäähdytä. Lusikoi jäähtyneisiin kuppeihin rahkaa ja karpalokinuskia. Koristele suolapähkinärouheella.

Vinkki

Tee kinuskia kaksinkertainen annos ja tarjoa pelkkiä täytteitä jälkiruokana.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Makkaravuoka

Resepti
Pääruoka, Liha, Arjen suosikit

Perunarieskat

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunamuusi

Resepti
Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunaletut

Resepti
Pääruoka, Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit