Ruoka

Kaali-porkkanasalaatti

Resepti 12.02.2016 Anneli Pessala
Alkuruoka, Salaatti, Lisuke, Kasvikset
Jaana Kankaanpää
Purista veriappelsiinista C-vitamiinipitoista mehua kaali-porkkanasalaatin joukkoon.

Kaali-porkkanasalaatti

4–5 annostaAinekset
  • 2 porkkanaa
  • lohko (200 g) punakaalia
  • 1 veriappelsiini
  • 1 prk (200 g) raejuustoa
Kastike
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 dl appelsiinitäysmehua
Valmistusohje

Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä ohuen ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kulhon pohjalla öljy, sitruunamehu ja sokeri.

Lisää vihannekset ja sekoittele hetki. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja lisää yhdessä raejuuston kanssa salaattiin.

Purista vielä päälle veriappelsiinista mehua tai käytä valmista appelsiinitäysmehua.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Inkivääri-omenaglögi

Resepti
Juoma, Hedelmät, Joulu

Inkiväärikinuskikakku

Resepti
Makea leivonnainen, Viljatuotteet, Kodin juhlat

Pikkelöity inkivääri

Resepti
Lisuke, Kasvikset

Itämainen lohikeitto

Resepti
Keitto, Kala