Ruoka

Kasvislasagne

Resepti 05.05.2017 Marita Joutjärvi
Pääruoka, Kasvikset, Pasta
Jaana Kankaanpää
Tästä lasagnesta saat varmasti ylistäviä kommentteja, vaikka ruokapöydässä olisi joku kasviksia vieroksuvakin.

Kasvislasagne

6 annostaAinekset
  • 150–200 g lasagnelevyjä
  • 2 (400 g) kesäkurpitsaa
  • 2–3 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Härkiskastike
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1–2 rkl rypsiöljyä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 rkl pitsamaustetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 pkt (250 g) Härkistä (kypsää härkäpapuvalmistetta)
Jugurttikastike
  • 500 g maustamatonta jugurttia
  • 2 dl mustaleimaemmentaaliraastetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
Päälle
  • 1 dl mustaleimaemmentaaliraastetta
Valmistusohje

Tee ensin Härkis-kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulisilppu. Lisää tomaattimurska, kasvisliemikuutio ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia. Sekoita Härkis mukaan.

Leikkaa huuhdellut kesäkurpitsat noin puolen sentin viipaleiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja kääntele kasvisviipaleet siinä molemmin puolin, kunnes ne saavat pintaansa hieman väriä. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Lado viipaleet päällekkäin lautaselle odottamaan.

Sekoita jugurttiin juustoraaste ja mausteet.

Levitä vuoan pohjalle kerros tomaattikastiketta, lado sitten kerros lasagnelevyjä, sitten kesäkurpitsaviipaleita ja niiden päälle jugurttikastiketta. Täytä vuoka näin ja jätä päällimmäiseksi jugurttikastiketta. Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä lasagnea 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarjoa lisänä raikasta salaattia.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Makkaravuoka

Resepti
Pääruoka, Liha, Arjen suosikit

Perunarieskat

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunamuusi

Resepti
Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit

Perunaletut

Resepti
Pääruoka, Lisuke, Kasvikset, Arjen suosikit