Resepti

Kermainen suppilovahverorisotto

Jaana Kankaanpää
Sienirisotto on parhaimmillaan italialaiseen tapaan mehevän kosteana.

Kermainen suppilovahverorisotto

6 annostaAinekset
  • 2 dl (noin 150 g) esikäsiteltyjä suppilovahveroita pakastettuna
  • 2–3 rkl voita
  • 3 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
  • noin 8 dl kana- tai kasvislientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tl mustapippuria
  • ripaus suolaa
Valmistusohje

Sulata pakastetut, silputut ja paistinpannulla käytetyt suppilovahverot. Purista enin neste pois. Kuumenna paistokasari ja kääntele sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää joukkoon voi sekä kuoritut ja silputut sipulit.

Sekoita mukaan riisit ja kääntele muutaman minuutin ajan. Älä ruskista. Lisää joukkoon viini, ja kun se on haihtunut, aloita kanaliemen lisääminen kauhallinen kerrallaan. Maistele ja varmista, ettei riisi pääse ylikypsymään. Kypsennysaika on noin 15 minuuttia.

Sekoita lopuksi risoton joukkoon kerma, parmesaaniraaste, sitruunankuoriraaste ja mustapippuri. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa nestettä ja suolaa. Tarjoa heti.

Vinkki

Voit suppilovahveroiden tilalla käyttää myös muita metsäsieniä, kuten kantarelleja tai herkkutatteja.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit
Mainos: K-Ruoka

Nyt on viimeistään aika laittaa sima käymään – näin teet parhaan siman ikinä!

Vappu kolkuttelee tänä vuonna ovella jo melkein heti pääsiäisen jälkeen, ja vielä viimeisiä suklaamunia syödessä onkin aika laittaa vappusimat käymään!