Ruoka

Jugurttivanukas

Resepti 04.08.2017 Anneli Pessala
Jälkiruoka, Maitotuotteet, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Perinteinen panna cotta tehdään kermaan, mutta kevyemmän vaihtoehdon saa käyttämällä jugurttia. Raikas jugurttivanukas nautitaan tuoreiden mustikoiden ja vadelmien kera.

Jugurttivanukas

8 annostaAinekset
  • 3 liivatelehteä
  • 5 dl maitoa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 prk (400 g) turkkilaista jugurttia
  • 1 rkl vaniljasokeria
Lisäksi
  • tuoreita marjoa
  • sitruunamelissan lehtiä
Valmistusohje

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kuumenna maito kiehuvan kuumaksi. Lisää sokeri ja kuiviksi puristetut liivatelehdet. Sekoita. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi.

Mausta jugurtti vaniljasokerilla. Sekoita haalea maitoseos ja jugurtti keskenään. Annostele laseihin tai jälkiruokakulhoihin. Peitä annokset kelmulla.

Anna hyytyä yön yli jääkaapissa tai vähintään ¬ kolme tuntia.

Laita annosten päälle tuoreita marjoa ja sitruunamelissan lehtiä.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Paprikapiiras

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset

Täytetyt paprikat

Resepti
Pääruoka, Alkuruoka, Kasvikset

Salsakastike

Resepti
Kastike, Kasvikset

Gulassikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Liha