Ruoka

Kasvispaistos

Resepti 01.04.2016 Henni Laitala
Pääruoka, Suolainen leivonnainen, Kasvikset, Sienet, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Taikinakuoren alla kypsyvät kasvikset rakuunakastikkeessa. Jos haluat laatikosta lihaisamman, korvaa osa kasviksista kypsillä broilerisuikaleilla.

Kasvispaistos

Ainekset
  • 3 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 200 grammaa herkkusieniä
  • 1 pss (200 g) pakasteherneitä
  • 1 pss (200 g) pakastekeittojuureksia
Kastike
  • 3 rkl voita
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 7 dl vettä
  • 1 1/2 kasvisliemikuutiota
  • 1 tl rakuunaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • (suolaa)
Taikina
  • 1 pkt (400 g) pakastevalmistaikinaa, esimerkiksi ruis-perunataikinaa
Valmistusohje

Ota taikina sulamaan.

Pese, kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat pieneksi. Keitä kuutioita 3 minuuttia, lisää keittojuurekset ja keitä toiset 3 minuuttia. Valuta vesi pois.

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne tilkassa öljyä. Lisää pestyt ja pilkotut herkkusienet ja jatka kuullottamista noin viisi minuuttia, kunnes sienistä on irronnut neste.

Yhdistä kaikki kasvikset ja kaada ne uunivuoan (vähintään 2,5 litraa) pohjalle.

Sulata voi kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta, mausta rakuunalla ja valkopippurilla ja maista suola. Kaada kastike kasvisten päälle.

Kaulitse taikinasta niin iso suorakaide, että se menee hiukan vuoan reunojen yli. Nosta se vuoan päälle ja painele kiinni reunoihin. Tee viiltoja taikinan pintaan ja paista 175 asteessa noin 35–40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Lanttu-omenakeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Arjen suosikit, Joulu, Kodin juhlat

Punajuurikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Kodin juhlat, Arjen suosikit