Ruoka

Jaffa-rosetit

Resepti 27.04.2018 Marita Joutjärvi
Jälkiruoka, Makea leivonnainen, Viljatuotteet, Vappu
Jaana Kankaanpää
Paras kypsennyslämpötila on 160–180 astetta.

Jaffa-rosetit

20—25 rosettiaAinekset
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 dl appelsiinivirvoitusjuomaa (esim. Jaffaa)
  • 2 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen
  • noin 5 dl rypsiöljyä
Valmistusohje

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon sokeri, limsa ja lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna turvota.

Kuumenna öljy padassa. Käytä pienehköä pataa tai kattilaa, sillä rosetit paistetaan yksi kerrallaan.

Voit aloittaa paistamisen, kun öljy on kuumaa (160–180-asteista). Varaa padan viereen talouspaperilla peitetty tarjotin.

Kuumenna rosettirauta kastamalla se ensin kuumaan rasvaan. Valuta ylimääräinen rasva pataan. Kasta rauta taikinaan yläreunaan saakka. Varo kastamasta raudan yläosaa taikinaan, sillä rosetin irrottaminen on silloin vaikeaa. Upota taikinaan kastettu rauta heti öljyyn. Kun rosetti on vaaleanruskea, nosta rosetti talouspaperin päälle.

Kuumenna rauta uudelleen öljyssä ja kasta taikinassa. Jatka paistamista, kunnes taikina on käytetty.

Siivilöi jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria. Nauti siman kanssa.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Lanttu-omenakeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Arjen suosikit, Joulu, Kodin juhlat

Punajuurikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Kodin juhlat, Arjen suosikit