Resepti

Grillattu entrecôte

Sanne Katainen
Entrecôte kuten muutkin naudanpihvit ovat parhaimmillaan punertaviksi grillattuina. Käytä paisto-lämpömittaria, jos arvioiminen on muuten vaikeaa.

Grillattu entrecôte

4 annostaAinekset
  • 4 (à 150 g) naudan entrecôte-pihviä eli välikyljystä
  • 2 rkl rypsiöljyä
Rub-mausteseos
  • 3 rkl suolaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje

Ota lihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen grillaamista. Sekoita rubin ainekset keskenään. Sipaise pihvien pintaan öljyä ja hiero mausteseosta. Säilytä loput rubista tiiviissä purkissa seuraavaan grillauskertaan.

Grillaa pihvit nopeasti molemmin puolin (noin 2 minuuttia/puoli). Jätä entrecôte keskeltä punertavaksi, jolloin liha on mehevintä. Anna lihan vetäytyä folion alla viisi minuuttia ennen ruokailua.

Tarjoa lisänä sitruuna-valkosipulimaustevoita, grillattuja maissintähkiä ja tomaatti-rucolasalaattia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit