Resepti

Jääpaisti hirvestä

Jaana Kankaanpää
Jääpaistin happaman makea mausteliemi saa lisäpotkua katajanmarjoista, valkosipulista, pippureista ja rosmariinista.

Jääpaisti hirvestä

Ainekset
  • reilu kilo mureaa hirvenpaistia pakastettuna
Liemi
  • 2 l vettä
  • 3 rkl merisuolaa
  • 2 rkl (valkoviini)etikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl katajanmarjoja
  • 2 tl valkopippureita
  • 2 tl mustapippureita
  • 3–4 laakerinlehteä
  • 2–3 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 3 valkosipulinkynttä
Valmistusohje

Nosta jäinen liha uunivuokaan. Nestettä ei tarvita. Kypsennä 100 asteessa 6–7 tuntia. Työnnä kypsentämisen puolivälissä lämpömittari lihaan. Kun sisälämpötila on noin 60 astetta, niin liha on vielä hieman punertavaa. Nosta nyt paisti pois uunista ja upota saman tien kiehuvan kuumaan mausteliemeen.

Kiehauta liemen ainekset tilavassa kattilassa. Upota paisti heti uunista tultuaan kuumaan liemeen. Mikäli liha nousee liemestä ylös, niin laita painoksi esimerkiksi lautanen. Sulje kattila kannella ja laita astia kylmään. Anna maustua viileässä vähintään yli yön. Isompi paisti saa maustua liemessä parikin vuorokautta. Nosta paisti hyvissä ajoin pois liemestä ennen leikkaamista. Mikäli haluat leikata ohuen ohuita viipaleita, niin anna paistin olla hetki pakastimessa.

Tarjoa lisäksi perunasosetta, ruusukaalia ja porkkanoita.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit