Resepti

Kyssäkaalipata

Jaana Kankaanpää
Kyssäkaalipadan kauniit kyssäkaalilastut muistuttavat ulkonäöltään parmesaanijuustolastuja.

Kyssäkaalipata

4 annostaAinekset
  • 1 (noin 300 g) kyssäkaali
  • noin 300 g maustamattomia broilerisuikaleita
  • 1 rkl voita
  • 1 pieni purjo
  • 2 porkkanaa
  • 2 perunaa
  • 1 tlk ananaskuutioita
  • 1 rkl siirappia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • noin 1 1/2 dl ananaslientä ja vettä
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • (suolaa)
  • hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia
Pinnalle
  • kyssäkaalilastuja
Valmistusohje

Leikkaa kuorittu kyssäkaali kuutioiksi. Halkaise purjo, huuhtele ja leikkaa suikaleiksi. Suikaloi kuoritut porkkanat ja perunat. Ruskista broilerisuikaleet kevyesti voissa padan tai kattilan pohjalla. Lisää joukkoon kasvikset ja ananaskuutiot, sekoittele hetki. Lisää siirappi, ananasmehu-vesiseos, soijakastike ja mausteet. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia.

Tarkista suolan määrä ja lisää runsaasti persiljasilppua. Vedä kuoritusta kyssäkaalista perunankuorimaveitsellä lastuja koristeeksi.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit