Resepti

Luumupai (laktoositon)

Jaana Kankaanpää
Luumupain pinta on täytetty herkullisen värisillä luumusuikaleilla.

Luumupai (laktoositon)

8 annostaPohja
  • 2 dl sokeria
  • 75 g laktoositonta voita
  • 1 muna
  • 1 dl laktoositonta maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 rkl leivinjauhetta
Täyte
  • 1 prk (200 g) luumu-kanelirahkaa
  • 1/2 dl laktoositonta maitoa
  • 1 muna
  • 1 rkl sokeria
  • Pinnalle
  • noin 300 g luumuja
  • 1 rkl sokeria
Valmistusohje

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muna, maito ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Taputtele taikina voidellun (halkaisijaltaan 27-senttinen) piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle keskenään sekoitetut täytteen ainekset.

Levitä suikaloidut luumut päälle. Ripottele luumuille sokeria. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit