Munakoiso-makkarapata
6 annostaAinekset- 2 (à 350 g) munakoisoa
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 dl kivettömiä mustia oliiveja
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 2 tl kurkumaa
- 2 tl juustokuminaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl chiliä
- noin 400 g raakamakkaraa (esimerkiksi chorizo)
- korianteria tai lehtipersiljaa silputtuna
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- 1 tl sitruunankuorta raastettuna
- ½ tl suolaa
- ¼ tl sokeria
Leikkaa munakoisot noin 2 ½ sentin kokoisiksi kuutioiksi ja ripottele niiden päälle suolaa. Anna maustua 15 minuuttia ja kuivaa sitten pisarat painelemalla talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
Kuori ja lohko sipuli ja viipaloi valkosipulit. Leikkaa paprika kuutioiksi.
Kuumenna öljy isossa kattilassa tai paistokasarissa ja kumoa munakoisot sinne. Kääntele hetki ja lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli sekä paprika, oliivit ja tomaattimurska. Huuhtaise tomaattitölkki vedellä ja lisää kattilaan.
Mausta ruoka ja hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 10 minuuttia.
Purista raakamakkarasta pieniä pyöryköitä pataan ja anna kypsyä 10 minuuttia. Tarkista maku ja ripottele päälle reilusti korianteria tai lehtipersiljaa.
Sekoita jugurttiin mausteet, anna tekeytyä hetki ja tarjoa padan kanssa.
VinkkiJos pöydässä on kasvissyöjiä, kypsennä makkarapyörykät paistinpannulla ja tarjoa ne erikseen.