Nokkos-kukkakaalikeitto - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Nokkos-kukkakaalikeitto

Jaana Kankaanpää
Nokkos-kukkakaalikeittoon tarvitaan litran verran tuoreita nokkosia.

Nokkos-kukkakaalikeitto

4 annostaAinekset
  • 1 sipuli
  • nippu ruohosipulia
  • 1 rkl voita
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 4 viipaletta grahamleipää
  • 1 (400 g) kukkakaali
  • noin 1 dl nokkossosetta*
  • 1 prk (3,3 dl) ruokakermaa
  • 100 g sulatejuustoa
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
Pinnalle
  • ruohosipulia
  • raejuustoa
  • kukkakaalin nuppuja
Valmistusohje

Hauduta paloiteltu sipuli ja ruohosipuli voissa pehmeäksi. Lisää vesi, liemikuutio, paloiteltu leipä sekä kukkakaali paloina. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Kiehauta nokkoset ja valuta vesi pois. Lisää lämpimät nokkoset kattilaan.

Ota halutessasi muutama kukkakaalin nuppu koristeeksi. Soseuta keitto hienoksi.

Lisää kerma, juusto ja mausteet. Kuumenna ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää keittoannoksen päälle lautasella kukkakaalia, raejuustoa, kypsiä munalohkoja, ruohosipulia tai kurpitsansiemeniä.

*Litra tiiviisti painettua nokkosta painaa noin 100 grammaa. Siitä tulee noin 1 desilitra nokkossosetta.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit