Ruoka

Kurkku-oliivikeitto

Resepti 10.07.2015 Anneli Pessala
Alkuruoka, Keitto, Välipala, Kasvikset, Maitotuotteet, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Kylmä kurkku-oliivikeitto on raikas kesäaterian alkuruoka.

Kurkku-oliivikeitto

6–8 annostaAinekset
  • 1 (noin 500 g) kurkku
  • 6 dl (paksua) piimää
  • 1 rasia (100 g) mustavalkosipulituorejuustoa
  • 1 pala (100 g) Välimeren salaattijuustoa
  • 1 dl vihreitä, kivettömiä oliiveja
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl tillisilppua
  • 1/4 tl valkopippuria
Koristeluun
  • kurkkuviipaleita
Valmistusohje

Kuori kurkku. Laita ainekset monitoimikoneeseen ja soseuta.

Anna maustua kylmässä 1–2 tuntia ennen tarjoilua. Koristele annokset kurkkuviipaleilla. Tarjoa kylmänä alkupalana.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Paprikapiiras

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset

Täytetyt paprikat

Resepti
Pääruoka, Alkuruoka, Kasvikset

Salsakastike

Resepti
Kastike, Kasvikset

Gulassikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Liha