Resepti

Parsa-munahyydykkeet

Jaana Kankaanpää
Nosta lämpimät parsa-munahyydykkeet pöytään suoraan uunista, jotta ne säilyttävät herkullisen kuohkeutensa.

Parsa-munahyydykkeet

6 annostaAinekset
  • 300 g vihreää parsaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1 rkl voita
  • 6 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl parmesaanijuustoa raasteena
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Lisäksi
  • 3 paahtoleipäviipaletta
  • 2 rkl voita
  • 100 g katkarapuja (suolaliemessä)
Valmistusohje

Huuhtele parsat ja poista varsien kuivat alaosat. Kuori tarvittaessa varret ohuelti. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Paloittele varret, mutta säästä nuput kokonaisina.

Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota pannulla voissa.

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää kerma, juustoraaste, kuullotettu sipuli ja mausteet.

Voitele pienet uuninkestävät annosvuoat (noin 2 dl) ja kaada niihin munaseosta, vuoka reilusti puolilleen.

Jaa parsapalat annosvuokiin niin, että jokaiseen vuokaan tulee myös pari nuppua.

Kypsennä uunin keskitasossa 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes munamassa hyytyy, kohoaa ja saa kauniin värin.

Leikkaa kuorettomat paahtoleipäpalat pitkittäin tangoiksi. Paista ne pannulla voissa kullanruskeiksi. Koristele hyydykkeet leipäviipaleella ja katkaravuilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit