Ruoka

Raikastettu savusiika

Resepti 27.04.2018 Marita Joutjärvi
Pääruoka, Kala, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Valmis savusiika saa keväisen makuilmeen makoisasta sipulikastikkeesta.

Raikastettu savusiika

6 annostaAinekset
  • 1—2 kokonaista savusiikaa
Kastike
  • ½—1 makeaa sipulia viipaleina
  • 3 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 punainen chili silputtuna
  • 2—4 rkl korianteria silputtuna
  • 2—4 rkl persiljaa silputtuna
  • 2 rkl oreganoa silputtuna
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 4 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 dl rypsiöljyä
Valmistusohje

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään jo hyvissä ajoin maustumaan. Sekoita hienonnettuihin aineksiin mausteet, etikka, chilikastike ja lopuksi öljy.

Ota kalasta toiselta puolelta nahka pois. Valele kastike siian päälle. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti. Tarjoile lisänä perunasalaattia.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Puolukka-piparimalja

Resepti
Jälkiruoka, Marjat, Joulu

Omenaserbetti

Resepti
Jälkiruoka, Hedelmät, Joulu

Joulutiramisu

Resepti
Makea leivonnainen, Jälkiruoka, Viljatuotteet, Joulu, Kodin juhlat

Viktorian kookosherkku

Resepti
Jälkiruoka, Maitotuotteet, Joulu