Ruoka

Kurpitsasosekeitto

Resepti 27.10.2017 Anneli Pessala
Keitto, Alkuruoka, Kasvikset, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Hehkuvan värinen kurpitsasosekeitto tarjoillaan pähkinärouheen, tuoreiden yrttien ja salaattijuuston kera.

Kurpitsasosekeitto

4–5 annostaAinekset
  • 1 l (1/2 kg) myskikurpitsaa kuutioituna
  • 1 sipuli
  • 1 iso valkosipulin kynsi
  • 1 viipale tuoretta inkivääriä
  • pala (50 g) juuriselleriä
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1–2 timjamin oksaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • (suolaa)
Pinnalle
  • pähkinäsekoitusta
  • yrttejä (lehtipersiljaa, ruohosipulia, timjamia)
  • salaattijuustoa
Valmistusohje

Laita kuoritut, paloitellut kasvikset kattilaan. Kaada päälle osa nesteestä niin, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, lisää liemikuutio ja timjamin oksat. Anna kiehua kypsäksi.

Nosta timjamin oksat pois. Soseuta keitto samettisen pehmeäksi. Lisää joukkoon loppu neste niin, että keitto on sopivan sakeaa. Mausta valkopippurilla ja kuumenna keitto. Maista ja tarvittaessa lisää suolaa.

Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi. Hienonna yrttejä ja murra salaattijuustopalasta pikkulohkareita. Sekoita ja ripottele seosta keittoannoksen päälle.

Tarjoa keitto alkuruuaksi leivän kanssa.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Ranskalainen sipulikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset

Siskon sipulikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset

Kolmen sipulin sosekeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset

Tomaattinen sipulikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset