Ruoka

Rahka-mansikkatorttu

Resepti 17.07.2015 Anneli Pessala
Jälkiruoka, Makea leivonnainen, Välipala, Viljatuotteet, Maitotuotteet, Marjat, Kodin juhlat
Tuoreilla mansikoilla koristeltu rahkapiiras maistuu kahvipöydässä. Hyytelösokeriliemi sitoo mansikanpalat toisiinsa.

Rahka-mansikkatorttu

8–10 annostaPohja
  • 75 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 1/2 dl kauralesettä
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl maitoa
Täyte
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 rkl perunajauhoja
Pinnalle
  • noin 5 dl mansikoita
Kiille
  • 2 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria
Tarjoiluun
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maustamatonta jugurttia
  • 2 tl sokeria
Valmistusohje

Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjan päälle ja paina reunus kiinni. Jätä ylimääräinen leivinpaperi vuoan reunojen ulkopuolelle, jotta mahdollisesti valuva rasva ei sotke uunia. Voitele vuoan reunat.

Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa muna joukkoon. Lisää sekoitetut kuivat aineet ja maito. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille noin viiden sentin korkeudelle.

Laita täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Kaada täyte vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Jäähdytä vuoassa. Pilko mansikat pinnalle. Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta marjojen päälle. Tarjoa lisäksi jugurtti-kermavaahtoa.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Paprikapiiras

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset

Täytetyt paprikat

Resepti
Pääruoka, Alkuruoka, Kasvikset

Salsakastike

Resepti
Kastike, Kasvikset

Gulassikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Liha