Ruoka

Mummolan höyrymehu

Resepti 07.08.2015 Anneli Pessala
Juoma, Marjat, Säilöntä, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Tee erilaisia marjasekoituksia ja höyrystä ne mehuksi. Vadelmasta tulee herukkamehuun aromia, karviaisista lisähappoa ja mustikasta väriä.

Mummolan höyrymehu

Ainekset
  • 8 l (noin 4 kg) mustaherukoita
  • 1 kg sokeria
Valmistusohje

Huuhdo marjat tarvittaessa. Herukat voi laittaa terttuineen mehumaijan siivilään. Nosta siivilä vesiosan päälle.

Anna veden kiehua reippaasti noin 15 minuuttia ja valuta mehua kannuun.

Kaada mehu takaisin marjojen päälle siivilään. Höyrytä edelleen, kunnes marjat ovat poksahdelleet rikki. Valuta mehu kattilaan.

Lisää sokeria 300 grammaa mehulitraa kohti. Tästä määrästä kypsiä marjoja tulee reilu 3 l mehua. Kiehauta mehu ja pullota kuumiin pulloihin. Sulje pullot puhtailla korkeilla.

Vinkki

Tee erilaisia marjasekoituksia ja höyrystä ne mehuksi. Vadelmasta tulee aromia herukkamehuun, karviaisista lisähappoa ja mustikasta väriä.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Paprikapiiras

Resepti
Suolainen leivonnainen, Kasvikset

Täytetyt paprikat

Resepti
Pääruoka, Alkuruoka, Kasvikset

Salsakastike

Resepti
Kastike, Kasvikset

Gulassikeitto

Resepti
Keitto, Kasvikset, Liha