Ruoka

Piimäjuusto

Resepti 11.03.2016 Anneli Pessala
Lisuke, Jälkiruoka, Maitotuotteet, Muna, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Leikkaa reilu siivu kotijuustoa ja tarjoile se leivän päällä.

Piimäjuusto

8–10 annostaAinekset
  • 3 l täysmaitoa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 3–5 munaa
  • 1 l piimää
Valmistusohje

Anna avaamattoman piimätölkin olla huoneenlämmössä yön yli, jotta sen happamuus lisääntyy.

Kuumenna maito sekoitellen lähes kiehumispisteeseen (95 astetta) paksupohjaisessa tai pinnoitetussa kattilassa. Lisää suola ja sokeri.

Vatkaa munat piimän joukkoon. Kaada piimä-munaseos hitaasti hämmentäen kuuman maidon joukkoon.

Kuumenna seos uudelleen, kunnes se kuplahtaa (85–90 astetta). Sekoita koko ajan hiljalleen.

Nosta kattila pois levyltä. Peitä kannella. Anna heran erottua noin 30 minuuttia. Nosta massa reikäkauhalla kostealla sideharsolla vuorattuun juustokehään tai siivilään.

Käännä sideharso juuston päälle ja laita päälle kevyt paino. Anna jäähtyä muutamia tunteja. Kumoa valmis juusto tarjoiluvadille.

Paistettu munajuusto

Nosta juusto leivinpaperille uunipellille. Voitele pinta keltuaisella. Paista juustoa 250 asteessa noin 10 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Tarjoa lämmin juusto kermavaahdon ja hillon kera.

Laktoositon munajuusto

Korvaa tavallinen maito ja piimä laktoosittomalla täysmaitojuomalla ja laktoosittomalla piimällä. Tarjoa hillon ja laktoosittoman kermavaahdon kanssa.

Maustamisvinkki

Mausta juusto tuoreella yrttisilpulla (1/2–1 dl) tai hienonnetulla valkosipulin kynnellä. Lisää mausteet varoen juustomassaan lävikössä.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Sieni-juustokeitto

Resepti
Keitto, Sienet, Villiruoka, Kodin juhlat, Arjen suosikit

Perunakakku

Resepti
Lisuke, Kasvikset

Suklaa-viikunakupposet

Resepti
Jälkiruoka, Makea leivonnainen, Hedelmät, Kodin juhlat