Nokkospesto - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Nokkospesto

Jaana Kankaanpää
Paistettu lohi, nokkospesto ja uudet perunat muodostavat maittavan kokonaisuuden.

Nokkospesto

n. 4 dlAinekset
  • 1 dl pähkinäsekoitusta tai auringonkukan siemeniä
  • 1 dl ryöpättyjä nokkosia (reilu litra tuoreena)
  • 100 g valkosipulituorejuustoa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl mustaleimaraastetta
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
Valmistusohje

Rouhi pähkinät. Yhdistä aineet ja sekoita monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tarjoa uusien perunoiden ja kalan kanssa. Sopii myös leivän päälle sekä pastan maustamiseen.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit